onsdag 9 mars 2011

En tankestund

Var på babymassage på fm. Två mammor bor i Järbo. En av dem hade sina äldre barn hemma från förskolan idag för någon hade fått magsjuka i förrgår & någon hade kräkts igår. Den andra hade sin dotter där idag, hon önskade att inte magsjukan skulle följa med hem.

Tänk vilka små...banala....saker man kan gå och vara rädd för när en olycka kan hända på en sådan kort stund. Tänker på den familjen som aldrig mer får hämta hem sitt barn från förskolan & det snörps åt lite i bröstet. Gör ont i mig & känner att jag bara vill krama Ebba & Vilmer, hålla dem nära.

Det slår mig att många genast kommenterar förskollärarna. Att det står & pysslar med annat, inte bryr sig osv. Men VET folk verkligen att det var så nu? Tror man inte att DE också mår ruggigt dåligt? Visst kan det ju hända att man tittar bort ett slag, man kan det inte vara så då att det finns för lite personal/fsk? Och isf ska man anklaga den enskilda personen då. Hysteri om det ska vara vållande till annans död osv....Inte var det med flit iaf & barnet kommer aldrig tillbaka, hur mycket man än anklagar en person.

1 kommentar:

Helena sa...

Åh, tack för att du tänker på oss förskollärare Anki! Det är hemskt för alla inblandade. Barn, föräldrar, personal och alla med barn i sin närhet. Men som det verkat så handlade det om ca15sekunder. En olycka händer så fort. Och enligt en pappa på internet så hade han köpt en "säker" hjälm åt sin dotter, testat att lyfta henne i hjälmen, MEN spännet löste inte ut! Så jag hoppas verkligen att föräldrarna inte tar på sig skulden för att de inte hade en hjälm med grönt spänne. Stackars...