måndag 2 januari 2012

Gott slut

Förra året avslutades bra!
Vi hade besök av Virre & Ally. Tjejerna åt grodor, nåt av det sötaste jag smakat, iu! Sen lekte de som tokar, kan inte förstå att det skiljer nästan ett år på dem.


Dagen efter var L,B,K & E här och lekte. Mycket mysigt! På eftermiddan var Anso ut och rastade mig, började med en upplevelseresa i turk-bilen och sen en rolig vända på Köpis med Anso & Anna. Längesen jag skrattade som på hemvägen.

På fredagen var vi till Gysinge och spenderade dagen där, barnen skulle sova över och jag lämnade över ansvaret genast och somnade lite på soffan. Vi bestämde oss för att åka direkt till Gävle eftersom vi skulle på bio. Trots att kl. bara var 17. Mat på Texas Longhorne, lite strosande på Gallerian, kaffe på Coffehouse by George, satt där läääänge och bara ugglade, träffade Lisa, träffade Jonas & Helena. Å så sen såg vi "Tinker, Tailor, Soldier, Spy". Klev upp vid 9 på lör, struntade i frukost, storhandlade och köpte 7 cheesebrugare i driven på väg till Gysinge.
Sjukt många timmar, utan att hålla reda på barn som springer åt olika håll, utan att behöva svara på 1000 frågor eller lyssna på långa utläggningar, inga blöjbyten, bestämda mattider eller nåt! Det är svårt att beskriva vilken lyx det är att äta när man vill, vad man vill och hur man vill. Bara det liksom. Kan inte begripa vad man gjorde av all tid förut, även om man jobbade 8 timmar om dagen och gjorde diverse hushållssysslor skulle man ha tid att läsa 5 böcker i veckan känns det som. Hade två glada och nöjda barn som säkert var lika glada att vara på semester från mamman och pappan, få all uppmärksamhet av mormor & morfar, leka med hund och katt och se helt andra saker när man är ute. Vilmer var inte ens säker på att han ville åka hem såg det ut som.
Så skönt att få längta efter dem ibland! Tack mamma & pappa. Och tack Anso för biobiljetten, utan den hade vi nog inte kommit oss för!

Vi kom hem lagom till kvällsmatsdags, nyårsmiddagen blev tacos. Sen skulle Ebba få vara uppe så länge hon ville och hon la sig inte förrän kl.1. Har ju aldrig hänt, och lika bra är det. Men en gång om året kan man få göra som man vill. Vi byggde lego hela kvällen framför tvn och sen gick vi ut och tittade på fyrverkerier. Hur mycket som helst!!


Mja, lite trötta var vi nog vid 12-slaget.

1 kommentar:

Ann-Sofi sa...

Turk-bilen är alltid redo för en tur när du behöver det :-)