fredag 23 januari 2015

Inte bara en dans på rosor

Vardagssanningar, kan vara viktiga att förmedla. För man får ju allt att låta så fint, och det är det! Men! The naked truth:


Det här är alltså 8 dagar före födsel & en dag efter. Det är inte jätteskillnad, man är i princip lika stor, 7 kg tappade jag under ett dygn, men hur bra det än känns så var ju ursprunget + 30 kg och det tar tid, även om det är en massa vätska. Man får gott fortsätta gå runt i gravidbyxor, att få på sig något annat är inte att tänka på!! Trots att de är slitna & trasiga...upptäckte att mina skor har spruckit upp vid sulan, sånt man bara inte orkar när fötterna ff är svullna och det inte går att få på några andra. För övrigt känner man sig som en degklump & har ont på alla möjliga ställen, trött och sliten.

Så..till detta då: vilda hormoner i uppror. Det hjälper inte till liksom. Idag har jag gråtit ungefär hela dagen, för allt & inget. Är totalt nere på botten. Men det är bara att vänta ut och gråta en skvätt till...och om möjligt undvika speglar. Känner mig instängd och bortkopplad från omvärlden.

Så är det att få barn, allt är inte "över" bara för att barnet är ute, men det är det ju värt alla gånger om! Kroppen & psyket kan man reparera! Idag blev hon en hel vecka fröken Lova! Älskade barn!

2 kommentarer:

Sandra A sa...

Du det där var intressant att se, det är så mycket som det inte verkar pratas om och när man själv inte har barn blir det som en annan värld man inte vet om riktigt. Så tack för att du delar med dig, man får liksom vara med på ett hörn ändå då, även om det är genom skärmen. Ja lite flummigt men du kanske förstår. :-) och det där kommer ju rinna av med tiden, det har det ju gjort de andra gångerna, men jag förstår att det känns frustrerande när kroppen inte är som vanligt även om bebisen inte är däri längre. Kämpa på fina du, och fortsätt blogga om vardagen med de små, det är så spännande att läsa och få följa med lite. :-) Stor kram!

Helena sa...

En gammal jobbarkompis till mig tyckte att hon var så himla smal efter förlossningen, så hon bad sin man att ta med ett par speciella jeans till BB. Men...även om man tappat några kg så är ju inte kroppen densamma efteråt ;)