tisdag 9 september 2014

Find a stream that leads toward the water of the divine

Well, jag bara skojade om det där med att slippa sjukdomar. Efter att de dragit till med varsin feberomgång kräktes V en gång, förra veckan. Var inte magsjuka, kan inte ha varit det, men tillräckligt för att behöva vara hemma 48 h. Kunde iaf pussla då! Igår hade Ebba huvudvärk. I morse lät hon snorig....bring it on!

Helgen var en fotbollshelg i solen, pappan spelade på lördagen, sen umgicks vi lite försenat med svärfar som tidigare planerat. Fantastiskt väder! Söndagen var det Ebbis tur att spela på ett soligt Måsberget. Uppskattat att hela familjen kunde åka tillsammans.

Föräldramöte på skolan igår, bra uppslutning av föräldrar till skillnad från förra året tyckte jag. Trevligt att träffa nya fröken så man kan få en uppfattning om henne. Det är ju en väldigt internationell klass men eftersom de är så få så tror jag att de får den uppmärksamhet & hjälp de behöver! Vi ska uppskatta att de bara är 13 st i klassen, inte vanligt!

Sen kan man ju allmänt störa sig på föräldrar...det är nog något man får lära sig att leva med, man uppfostrar ju inte lika. Vi försöker inte lägga oss i så mycket, jag tycker de ska få växa upp och vara självständiga & framåt. Dock tänker jag ju självklart på att hon fortfarande är liten. Hon ska inte få växa för fort. Tycker att sunt förnuft också är självklart men det tycker visst inte vissa, de gick igenom på mötet igår att INTE parkera i grindhålet & att inte köra MOT enkelriktat, i morse var det två bilar som samtidigt bröt mot dessa regler. Men allvarligt, om man ska tramsa i trafiken, varför just vid barnens skola. Hur ska de lära sig rätt & fel? Vad är det som gör dessa familjer viktigare, att de tycker att de ska få göra tvärtom? Inget.....

På dagis är det lugnt. Förutom att man ständigt får höra ett barn som säger "du får inte vara med", han har sagt det typ varje dag i olika konstellationer av kompisar, tar med sig en och går i från en. Som tur är verkar de uteslutna hitta någon annan att leka med och inte bry sig så mkt, men jag hör på Vilmer att han blir ledsen. Pratade med en annan förälder som också uppfattat lika så det är väl något den här gör över lag.....

Inga kommentarer: